ADANA / İMAMOĞLU - Şehit Halis Koca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

4 Mart’ta Dünya Obezite Günü için belirlenen “Sağlıklı Beslen, Egzersiz Yap, Sağlıklı Kiloda Kal” ve “Haydi, Obezite ve Gençliği/Yaşlılığı/Egzersizi Konuşalım” temaları çerçevesinde okulumuz Biyoloji Öğretmeni Esen BİLGİN tarafından öğrencilerimize bilgilendirme yapıldı.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz deprem anında "Çök-Kapan-Tutun" uygulamasını yapıp deprem sonrası tahliye ve toplanma provaları yaptılar. Ülkemizde depremin önemi, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Mrt

Saygı temalı ÇEDES konferansı Vaiz Muhammed Rasim Kulaksız tarafından verildi.

Şbt

Okulumuz öğretmenlerine İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verilmiştir.

Şbt

ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) projesi kapsamında danışman öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle aile ziyareti gercekleştirildi.

Ock

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Eğitim Vakfı tarafından depremden etkilenen 11 ildeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanlarında 2022-2023 eğitim öğretim yılı okul birincisi olan öğrencilerin ödüllendirilmesine karar verilmiştir. Bu bağlamda ödül alan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlanmıştır. Sözlük Özgürlüktür sloganıyla hareket eden Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi öğretmenlerimiz tarafından pano çalışmaları hazırlanmıştır.

Ara

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretmenlerimiz Uğur MUTLU, Esra Elçin TAŞKAN ve Kıymet SÜBEKCİ koordinatörlüğünde alan öğrencileri ile gerçekleştirilen Robotik Kodlama Şenliği Sayın Kaymakamımız Osman ŞAHİN ve İlçe Mİlli Eğitim Müdürümüz Ömer SALDAMLI ve Okul müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ara

Tip 1 diyabet tanısı bulunan yaklaşık 23 bin öğrenci, okul ortamında kan şekeri ölçümü ve insülin tedavisi için desteğe ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle diyabet konusundaki farkındalık büyük önem taşıyor. Okulda Diyabet Programı kapsamında okulumuz Biyoloji Öğretmeni Esen BİLGİN tarafından diyabet hakkında sunum gerçekleştirilmiştir.