ADANA / İMAMOĞLU - Şehit Halis Koca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

Öğrencimiz Okul Sporları Boks Kategorisi 70 kg'da İmamoğlu ikincisi olmuştur. Kendisini tebrik ederiz.

Nis

Kaymakamımız Sayın Osman ŞAHİN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer SALDAMLI, Şube Müdürlerimiz, kurum amirleri, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla okulumuzda 2024 TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirildi. Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

Adana Valiliği himayesinde, Kızılay Adana Şubesi ve İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle, 30 Nisan'da kan bağışı seferberliğine katılıyoruz. #CandanBağlıyızAdana 🩸️️

Nis

Kut'ül Amare Haftası dolayısıyla okul pano çalışması yapıldı.

Nis

ÇEDES Projesi kapsamında Empati konulu okul pano çalışması yapıldı.

Mrt

Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında okulumuz Biyoloji Öğretmeni öğrencilerimize bilgilendirmelerde bulundu.

Mrt

Orman Haftası Pano Çalışması yapıldı.

Mrt

Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109.yıl dönümünü gururla kutluyor, aziz şehitlerimizi minnetle şükranla yad ediyoruz.

Çanakkale Zaferini elde ettiğimiz süreçlerdeki milletimizin gösterdiği kahramanlık, cesaret, dayanışma, birlik, fedakarlık ve mücadele tarihte bağımsızlık savaşı veren pek çok millete örnek teşkil etmiştir, etmeye devam etmektedir.

I.Dünya Savaşı’nın en önemli cephelerinden olan Çanakkale’de 18 Mart 1915 günü yaşanan destansı mücadele, tarihin akışını değiştirmiş ve dünya tarihinde unutulmaz bir iz bırakmıştır. İşgalci güçlere karşı, milletimizin her ferdinin omuz omuza verdiği bu mücadele, bağımsızlık ve vatan sevgisinin en güçlü örneklerinden biridir.

Aziz vatanımız uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi saygıyla,minnetle anıyoruz.

Mrt

Çedes Projesi kapsamında okul panomuz Ramazan ayı için düzenlendi.

Mrt

12 Mart 1921, Türk milleti açısından çok önemli bir tarihtir. Bunun nedeni, İstiklal Marşı'nın kabulü ve millî marşımız olarak belirlenmesidir.

İstiklâl Marşı'nın şiiri, Mehmet Âkif Ersoy tarafından yazılmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda yazılan bu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşının kabulü ile birlikte Türk milletinin coşkuyla söylediği, saygıyla dinlediği resmi marşı ortaya çıkmıştır.

Akif'in yazdığı şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklâl Marşı olarak kabul edilmiştir. Bestesi ise Osman Zeki Üngör tarafından yapılmıştır.

Maarif Vekaleti, Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasına katkı sunacağı inancıyla 1921'de bir güfte yarışması düzenledi. Yarışmaya 724 şiir gönderildi. Ancak İstiklal Marşı olacak niteliği tam olarak sağlayan bir eser çıkmadı.

Maarif Vekili Hamdullah Suphi Bey, Mehmet Akif Ersoy'a 5 Şubat 1921 tarihli davet mektubu gönderdi ve İstiklal Marşı'nın şiirini yazmasını istedi. Bunun üzerine Mehmet Akif, Ankara'daki Taceddin Dergahında kaleme aldığı ve Türk Ordusuna hitap ettiği şiiri bakanlığa teslim etti.

Âkif'in şiiri ilk defa cephede okundu. Batı Cephesi Komutanlığına gönderilen şiir, asker tarafından coşkuyla karşılandı.

12 Mart 1921'de Mustafa Kemal'in başkanlığında toplanan meclis oturumunda, ön elemeden geçen yedi şiir tartışıldı. Âkif'in yazdığı şiir, meclis kürsüsünde Hamdullah Suphi Bey tarafından okundu. Şiir milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı ve diğer şiirlerin okunmasına gerek görülmedi. Mehmet Akif'in şiiri coşkulu alkışlarla, Milli Marşımız olarak kabul edildi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın "Milli Marş" olarak kabul edilişinin yıl dönümü okulumuzda da düzenlenen bir törenle kutlandı.

Mrt

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum projesi kapsamında aylık beslenme takvimi ile ilgili pano çalışması yapılmıştır.

Mrt

4 Mart’ta Dünya Obezite Günü için belirlenen “Sağlıklı Beslen, Egzersiz Yap, Sağlıklı Kiloda Kal” ve “Haydi, Obezite ve Gençliği/Yaşlılığı/Egzersizi Konuşalım” temaları çerçevesinde okulumuz Biyoloji Öğretmeni Esen BİLGİN tarafından öğrencilerimize bilgilendirme yapıldı.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz deprem anında "Çök-Kapan-Tutun" uygulamasını yapıp deprem sonrası tahliye ve toplanma provaları yaptılar. Ülkemizde depremin önemi, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Mrt

Saygı temalı ÇEDES konferansı Vaiz Muhammed Rasim Kulaksız tarafından verildi.