T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / İMAMOĞLU - Şehit Halis Koca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ŞEHİT POLİS MEMURU MEHMET ATICI

    Şehidimiz Mehmet ATICI 14 Ocak 1994´te Kozan´da dünyaya geldi. İlköğrenimini ADANA-İmamoğlu Hürriyet İlkokulunda tamamladı. İlköğretim yıllarında babasının teşviki ile yüzme, tekvando ve futbol gibi birçok sportif faaliyete katıldı. Lise öğrenimini İmamoğlu Lisesinde tamamladı. Çukurova Müzik Akademisinde 6 ay piyano eğitimi aldı. Şehidimiz Mehmet ATICI, hayali olan polislik mesleğine Niğde polis Meslek Yüksek Okulunu kazanarak adım attı. Eğitimini Kırıkkale´de başarıyla tamamlayarak ilk görev yeri olan İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Emniyet Müdürlüğüne atandı.

08 Temmuz 2016´da göreve başladıktan sonra 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan, özverili bir şekilde görev aldı.

18 kişilik 47. Özel Tim ekibine dahil oldu. 10 Aralık 2016´daki melun ve menfur terör saldırısında İstanbul-Beşiktaş´ta  şu an "Şehitler Tepesi" olarak adlandırılan bölgede ekip arkadaşlarıyla birlikte "Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz. Bilakis onlar diridirler, lakin siz anlayamazsınız." ayet- i kerimesine mazhar olanların ulaştığı ulvî makama ulaştı. Ne mutlu sana, ruhun şad olsun şehidim.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.10.2017 - Güncelleme: 07.10.2017 16:27 - Görüntülenme: 1557
  Beğen | 2  kişi beğendi